Biologiskt programmerad smärta

Man känner sig förödmjukad och kass när man blir dumpad. Det är tredje gången det har hänt i mitt liv. Den andra gången fullföljdes inte helt, så den räknas knappt.

Om man är socialistisk feminist så stödjer man ändå fri marknad för kärlek och sex. Jag har läst lite på Reddit om The Red Pill.

Här är en länk: Playing hard to get only works for men

Ganska flippat om det är så att en man som verkar mer engagerad och intresserad automatiskt blir mindre intressant som sexuellt objekt för kvinnor. Det verkar som att kvinnor är programmerade att bli kåta på män som är dominanta i någon mening och har hög social status. Blir inte feminismens idéer om jämställdhet ett jävla skämt mot bakgrund av det här? Jag tror att en kvinna kan vara attraherad av en man som tjänar mindre pengar. Men om mannen är fysiskt, psykiskt, socialt eller intellektuellt svagare tror jag att kärleken falnar. Och en kärlek som är beroende av att man ska vara den starkare parten, är den egentligen så mycket att sträva efter? Tappar du dina ledaregenskaper så kan kärleken försvinna. Det kanske är lite begreppsförvirring här. Det jag talar om är väl egentligen förälskelse. Men folk uttrycker det ofta som att de är kära.

Tjejen jag dejtade sa hon inte var kär längre, och jag är ganska säker på att en komponent var att jag blev för psykiskt svag i den relationen. Jag undrar hur vanligt detta är. The Red Pill uttrycker det som att män hamnar i fälla och uppvisar underdånigt beteende och blir då dumpade.

Ja just det, rubriken. Det sjuka med social smärta är att det är våra egna hjärnor som utsätter sig själva för det här. Vi har alltså funktioner för att bestraffa oss själva. På nåt sätt ska denna smärta få oss att göra rätt sak. Men det verkar som att den vill få oss till att försöka få tillbaka vårat ex. Kanske var det under vår evolutionära historia det enda att satsa på i sån här hemsk situation. Men i det moderna samhället är detta precis fel sak att försöka med när det finns massor av andra kvinnor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s