Invandringens effekter på samhället bör varken över- eller underdrivas

På vissa sajter på nätet verkar SD-anhängare med flera, piska upp en undergångsstämning, mot bakgrund av den stora invandringen, som i sin tur sägs motivera ”utomparlamentariska metoder”

Invandringen påverkar i första hand berörda Migrationsverket och kommunerna. Polisen får också mer att göra med att t.ex. övervaka och kontrollera invandringen. I andra hand påverkas skolor när nya elever kommer med dåliga kunskaper i svenska med mera. Även sjukvården påverkas genom ett ökat tryck eftersom det blir människor helt enkelt.

Detta är en stor påfrestning för samhället och på lite längre sikt kommer även problemet med att integrera dessa människor på bostadsmarknaden och arbetsmarknaden. Bostadsfrågan tror jag helt enkelt kommer att ”lösas” genom trångboddhet. Jag tror regeringen gör rätt i att försöka begränsa inflödet av invandrare med hjälp av försämrade villkor för de som kommer hit.

Samtidigt vill jag påtala att dessa påfrestningar högst sannolikt är överkomliga. Det är inget krig som har drabbat oss och ingen naturkatastrof. Det här är inget som får samhället att kollapsa. I själva verket så kommer många av invånarna i Sverige, t.ex. de i det privata näringslivet, inte att märka av det hela speciellt mycket. Det är en situation som kräver att vi ser över signalpolitiken och hur vi vill att arbetsmarknaden och integrationen ska fungera. Det är däremot inte en situation som motiverar mordbrand och ödeläggelse av offentliga byggnader. Förutom att det är moraliskt förkastligt och ett lagbrott så försämrar det situationen för kommunerna och de kommunala budgeterna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s