Kuala Lumpur

Jag har vandrat omkring i kuala lumpur på irrvägar. Jag tog luftjärnvägen till universiti och tänkte kolla in universitetet. Men när jag ut där i riktning mot universitet kom jag bara till en busshållplats invid en motorvägspåfart. Jag vet inte om man kan betala med pengar direkt på bussen och hade inte tänkt göra det. Jag gick över ett trafikljus men det verkade inte finnas något vettigt ställe att korsa den trefiliga gatan och komma till universitetsområdet. Jag följde istället vägen titta upp mot skyskraporna och kraftledningarna.

Jag kom till en ny luftbanestation. På andra sidan fanns en gångbro över motorvägen vilken jag föjlde men den ledde till ett byggnadskomplex som höll på att byggas.

Antagligen ska det bli ett köpcentrum. Undrar hur byggherrar och kapitalister kan ha så dålig fantasi. Jag strövade genom china town central market som har ett strålande utbud av ansiktsmasker och smycken med mera. Kl har många köpcentrum. Jag såg försäljare som sov på sina pass. Andra verkar bara måttligt uttråkade och kollar sina mobiler. Man får sin lön i utbyte mot att man genomlider leda i det moderna samhället verkar det som. Det var väl lite samma sak på. Sri lanka men där hade dom inte lika avancerade mobiler att titta på. Att få ihop bröd för dagen genom att sitta stilla och ha det tråkigt ter sig märkligt eftersom det inte är en aktivitet som man förknippar med nöd. Det är skönt i kl att man inte känner sig uttittad som på sri lanka. Det verkar som att kl har gått i samma fälla som så många andra städer och man bygger infrastruktur för bilister i första hand. Det stod även i guideboken att det kan vara frustrerande att promenera i kl. Jag associerar till los angeles med sina femfiliga motorvägsakvedukter där trafiken rinner som sirap. Det är nåt konstigt med den här ekvation att alla ska sälja elektroniska prylar, kläder och prydnadssaker till varandra för att ekonomin ska gå runt. Är det detta som skapar välstånd eller är det bara ett sätt som ett befintligt överflöd tar sig uttryck.

En tanke på “Kuala Lumpur

  1. I likey these philosophical reflections upon life in Kuala Lumpur. it seems pretty fucked up down there (like the rest of this fucked up world).
    I’m sorry I’m blowing steam (because of the fucked-upness in Sweden. it’s huge! ever since you left it has been steadily increasing. you must come back and fuck it down as soon as you can!)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s